Frågor och svar:

 

Kan ni göra vad som helst?

Vi kan göra så gott som vad som helst när det kommer till reklamprodukter. Vår hemsida kan inte ens rymma allt vi kan göra! Har du en idé så kontakta oss gärna så kan vi säkert genomföra det. Dock, för att vara extra tydlig, så kan vi berätta att vi inte jobbar med följande saker: resor till månen, hunduppfödning, glasblåsning, fotografering av nyfödda barn eller dukning inför nobelmiddagen.

 

Jag vill beställa godis, pennor och muggar till en mässa, hur lång tid tar leveransen?

Räkna med fyra veckors leverans. Där det är tre veckor efter godkänt korrektur.

 

Vad kostar en dekal på min bil?

Mer information om fordonsdekor och dekaler hittar du under våra tjänster > Fordonsdekor.

 

Har ni en utställning eller showroom som jag kan besöka och titta på era produkter?

I vår butik finns det ett flertal exempelprodukter (se butikens öppettider längst ner på sidan).

 

Vad kostar det att trycka en enda tröja?

En T-shirt med ett en-färgtryck kostar 200 kr (text, inte bild). Minsta beställning med tryck som har ett fotografi är 50 st.

 

Hur lång är produktionstiden?

Produktionstiden beror på vilken typ av produkt eller tjänst du beställer. På varje sida om de olika produkterna så står leveranstider. Vi erbjuder inte expressleverans.

 

Erbjuder ni leverans?

Ja, vi levererar varor mot en fraktkostnad.

 

Tillkommer moms på priserna?

Ja, moms tillkommer på samtliga priser.

 

Kan jag hämta min beställning hos JOMA Reklam?

Ja, du kan hämta dina varor hos oss. Vi kontaktar dig när de är klara att hämtas.

 

Vad är minsta beställning?

Det finns ingen minimumbeställning men det är alltid mer fördelaktigt för dig som kund att beställa mer omfattande produkter. Till vissa produkter tillkommer startavgift vid mindre antal. Se de olika produktsidorna för mer information.

 

Har ni ångerrätt och returrätt?

Ja. Vi följer lagarna för retur och ångerrätten.

 

Kan jag få se ett prov på produkten innan jag beställer?

Vi erbjuder inga prover på den färdiga produkten som du önskar beställa med din logga på etc. Innan tillverkning gör vi alltid en skiss och skickar till kund. När skissen är godkänd skapas produkten. Vill du se exempel på produkter som liknar den du önskar beställa så har vi gott om sparade exemplar du kan titta på.

 

Kan jag beställa produkter utan tryck/blanka produkter?

Ja det kan du göra.

 

Vad kostar en logotype?

När vi designar en logotype tar vi timpeng på 475:- i timmen (minimumdebitering 1 timme).

 

I vilket format ska jag skicka min logotyp?

För att kunna ge dig snabbast möjliga leverans ber vi dig att skicka dina bilder som en vektor-fil.

 

Vad menas med vektor-fil?

En vektorfil är en fil som ofta är sparad som en eps-fil dvs har .eps på slutet av namnet. Du kan skapa eps-filer i speciella program exempelvis Adobe Illustrator eller Corel Draw. Har du inte Adobe Illustrator eller Corel Draw så spara gärna din logotyp som en png-fil med genomskinlig bakgrund (dvs ingen färgruta bakom logotypen) eller som en PDF så kan vi göra om filen till vektorformat mot timersättning. Du kan inte skapa vektoriserade eps-filer i program som Word, Powerpoint eller Paint. Bilder som visas på hemsidor på internet är inte i eps-format.

 

Hur ska jag skicka logotypen som ska tryckas på produkterna?

Du kan skicka din logotyp via e-post. Om filen är för stor för ditt e-post program så använd gärna gratisprogrammet WeTransfer.

 

Hur kontrollerar jag att min fil är i rätt format?

Du kan se vilket format din fil är genom att se vad som står efter punkten exempelvis ”bild.eps”. Vi föredrar om du skickar bilder med .eps .ai. Läs mer om hur du kan göra genom under ”Vad menas med en vektor-fil?”.

 

Jag kan inte öppna vektor-filen på min dator. Är det något fel på den?

Kan du inte öppna en fil på datorn beror det oftast på att du inte har ett program som kan läsa filen. För att kunna läsa en vektorfil krävs speciella program som exempelvis Adobe Illustrator eller Corel Draw.

 

Vad menas med PMS/Pantone-färg?

Pantone Matching System (PMS) är ett färgsystem för dekorfärger där varje färg har ett unikt namn och/eller nummer. Dessa färger finns återgivna i färgkataloger på olika papperstyper exempelvis som när du handlar färger till fasadmålning. Hur en PMS färg återges kan variera beroende på papperstyp och färgfilmstjocklek som används. Pantonefärger kan ses via grafikprogrammen Illustrator och Corel Draw.

 

Vad är klichékostnad?

En klichékostnad är en mall som vi tar fram för att kunna trycka på olika saker. Om ett nytt original ska göras till en produkt så tar vi en klichékostnad. Ett original är den fil/design som produktionen utgår ifrån. Klichékostnaderna kan variera och framgår i produkttexten på de olika produktsidorna. Klichékostnader tillkommer endast vid tillverkning av helt nya original. Vid order av samma produkt tillkommer ingen ny klichékostnad dock kan en uppstartskostad tillkomma.